جام کوردی- مدیرکل پزشکی قانونی استان کردستان گفت: هر سال با شروع فصل بهار و افزایش مصرف گیاهان و قارچهای خودرو در طبیعت، مسمومیتهای ناشی از این قارچهای سمی هم در استان کردستان افزایش مییابد.
بە گزارش جام کوردی، بهتاش خانی آباد، مدیرکل پزشکی قانونی استان کردستان، با هشدار نسبت به احتیاط در مصرف این قارچهای سمی گفت: برخی از روشهای سنتی، معیار علمی و درستی برای تشخیص سمی نبودن قارچها نیست.
وی با بیان اینکه برخی از سموم موجود در قارچهای سمی، مقاوم به گرما است، افزود: این تصور رایج که فرآیند آمادهسازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن یا بخار پز کردن قارچها قادر به از بین بردن کامل مواد سمی موجود در آن است، اشتباه است.
وی تأکید کرد: در صورت بروز علائم و نشانههای گوارشی شامل تهوع، استفراغ و اسهال در فاصله 5 تا ۱۲ ساعت پس از مصرف قارچهای خودرو، هر چه سریعتر بیمار را به مراکز درمانی منتقل کنید چرا که تأخیر در درمان، در بسیاری از موارد منجر به نارسایی حاد کبدی و حتی مرگ میشود.
براساس آماری که مرکز نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامتمحور سازمان غذا و دارو اعلام کرده، بیش از 5 هزار مورد مسمومیت ناشی از مصرف قارچهای سمی و خودرو در طبیعت در طی سه سال گذشته در کشور گزارش شده و این زنگ هشداری است برای اینکه مردم مراقب سلامت خود باشند.