به گزارش جام کوردی، ناصر مرادی افزود: استان کرمانشاه ظرفیت زیادی در تولید زعفران دارد اما کشت این محصول هنوز در استان نوپا است و باید توجه ویژه ای به این محصول داشت.
وی تاکید کرد: خاستگاه اصلی زعفران حتی پیش از خراسان در کرمانشاه بوده، اما در سالیان گذشته آنطور که باید روی کشت زعفران کار نشده و اکنون چند سالی است که این محصول جایگاه خود را دوباره باز یافته است.
وی از ویژگیهای زعفران کرمانشاه یاد کرد که عطر، طعم و بازار پسندی بیشتری نسبت به زعفران تولیدی در سایر استانهای کشور دارد و افزود: در مجموع کیفیت زعفران کرمانشاه از کیفیت زعفران تولیدی در بسیاری از استانهای دیگر بالاتر است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه چارهای جز حرکت به سمت توسعه کشت زعفران در استان نداریم، یادآور شد: شرایط اقلیمی که با آن مواجهیم ما را به سمت کشت محصولات کم آببَر مانند زعفران سوق میدهد، زیرا این محصول تا آبان ماه که موعد گلدهی و برداشت آن است، تنها سه یا چهار آب نیاز دارد.
مرادی از مزیت اقتصادی کشت زعفران برای افزایش درآمد کشاورزان نیز یاد کرد و ادامه داد: باید الگوی کشت را از برخی محصولات محدود که درآمد چندان زیادی هم ندارند به سمت کشت محصولات با ارزش اقتصادی بالا مانند زعفران ببریم.
مرادی با بیان اینکه در کنار برنامهریزی برای افزایش سطح زیر کشت و تولید زعفران باید برای بسته بندی، صنایع تبدیلی، برندسازی، بازاریابی و فروش آن نیز برنامه داشته باشیم، تاکید کرد: باید یک واحد بزرگ و جامع صنایع تبدیلی در حوزه زعفران در کرمانشاه ایجاد شود.
وی اظهار کرد: این واحد حتی میتواند در زمینه کشت قراردادی زعفران با کشاورزان نیز ورود کند و وقتی کشاورز تضمینی برای خرید محصول خود داشته باشد، رغبت بیشتری به کشت زعفران خواهد داشت.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه معتقد است، راهاندازی چنین واحدی که مجهز و مدرن باشد میتواند زعفران تولیدی کرمانشاه را تبدیل به برندی شناخته شده کرده و آن را راهی بازارهای داخلی و خارجی بکند.