به گزارش جام کوردی، دانشمندان کشف کردهاند که تغییرات ژنتیکی خاص میتواند باعث رشد میوههای بزرگتر در گوجهفرنگی و بادمجانها شود، که میتواند به افزایش تولید در کشورهای در حال توسعه کمک کند. در تحقیقی جدید که توسط دانشگاه «جان هاپکینز» و آزمایشگاه «کلد اسپرینگ هاربر» رهبری شده، آنها متوجه شدند که در ژنوم گیاهان خانواده «شببویان»، مانند گوجهفرنگی و بادمجان، برخی از توالیهای ژنی در طول زمان دوباره تکرار شدهاند.
با تغییر در این ژنها، دانشمندان دریافتند که برخی از آنها در ویژگیهایی مانند اندازه، شکل میوه و زمان گلدهی تاثیر دارند. در یک آزمایش، حذف یکی از کپیهای ژن «CLV3»در گیاه شببوی جنگلی باعث بزرگتر شدن میوهها شد و در گوجهفرنگیها و بادمجانهای آفریقایی نیز ژنهای مشابهای شناسایی شدند که باعث افزایش اندازه و تعداد لوکولها (قسمتهای گوشتی که دانهها را در خود دارند) در میوهها شد.این تحقیق نشان میدهد که مطالعه انواع مختلف گیاهان در کنار یکدیگر میتواند به پیشرفتهای چشمگیری در اصلاح ژنتیکی محصولات کشاورزی منجر شود. این رویکرد جدید به نام «پان-ژنیک»میتواند به کشف ژنهای جدید و بهبود ویژگیهای میوهها و طعمهای جدید در سطح جهانی منجر شود.